فهرست مطالب

کارآگاه - پیاپی 53 (زمستان 1399)

نشریه کارآگاه
پیاپی 53 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی رسولی*، فریبا شایگان، علیرضا عبدالهی صفحات 7-35

    فناوری های اطلاعات و ارتباطات به عنوان فناوری های غالب در هزاره جدید معرفی شده اند. این فن آوری ها با سرعت بخشیدن به فرآیند مبادله و تحلیل اطلاعات به ابزاری برای افزایش بهره وری، کارایی و رشد در جوامع بشری تبدیل شده اند و دستیابی آسان به نتایج تجمیع انبوه داده های تولید شده را فراهم نموده است. این پژوهش که با نگرش سیستمی و با روش توصیفی- تحلیلی  و به صورت کتابخانه ای انجام گرفته است، توصیفی است از آن جهت که از طریق جستجوی اطلاعات اقدام به جمع آوری اطلاعات شده و تحلیلی است از آن جهت که پس از به دست آوردن اطلاعات موردنیاز جمع بندی، طبقه بندی و مورد تجزیه و تحلیل و ارزیابی قرار گرفته است. جامعه آماری شامل منابع داخلی و خارجی موجود اعم از کتب، قوانین و مقررات، پایان نامه ها، فصل نامه ها و مقالات علمی، نقطه نظرات اندیشمندان، منابع الکترونیکی و سایت های مرتبط می باشد. ابزار و شیوه گردآوری داده ها، فیش برداری از اطلاعات اسنادی و مطالعات کتابخانه ای بوده و مفاهیم به دست آمده ساماندهی و تجزیه وتحلیل گردیده است. روایی و پایایی پژوهش با توجه به مستندات و ارجاعات ارایه شده مورد تایید می باشد. در صورت بهره مندی پلیس از زیرساخت داده های مکانی استاندارد و تبدیل بانک های اطلاعاتی موجود در آگاهی (یا سایر پلیس های تخصصی) و سایر سازمان ها، می تواند داده های مرتبط با جرم و بزهکار را در سریع ترین زمان ممکن از اطلاعات بروز شده به دست آورده و جهت شناسایی و دستگیری مجرم اقدام نمود.

    کلیدواژگان: زیرساخت های داده های مکانی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، ماموریت های پلیس آگاهی، کشف جرم
  • محمداسماعیل حداد دباغی*، امیرحسین یاوری بافقی صفحات 36-58

    هرچند سرقت از با سابقه ترین جرایم جوامع بشری بوده و ذهن بشر برای پیشگیری و مقابله با آن راهکارهای فراوانی را ارایه نموده ولی همچنان به عنوان یکی از اولویت های مهم در علوم جرم یابی (حداقل در پلیس ایران) مطرح است. با گذشت زمان و با ایجاد تغییر در روش های وقوع سرقت به خصوص سرقت منزل، کارآگاهان پلیس آگاهی (به عنوان نیروهای متخصص و پیشرو در ساختار پلیس در کشف سرقت و شناسایی مجرمین) نیز با اتخاذ شیوه ها و راهبردهای مناسب از جمله روش های اطلاعات محور به مقابله با سارقین و احقاق حق بزه دیدگان پرداخته اند. اما همواره این دغدغه مطرح میباشد که کدامیک از روش های اطلاعات محور در کشف سرقت منزل می تواند موثر تر باشد و از چه الگویی می توان بهره برد. این پژوهش با استفاده از روش دلفی انجام شده و در آن از نظرات 37 نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری در رشته های جرم یابی و جرم شناسی(به صورت تمام شمار) در دو مرحله تکمیل پرسشنامه استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش، 5 بعد اطلاعات محور در کشف سرقت منزل شناسایی و مورد سنجش قرار گرفته و نتایج حاکیست ضمن تایید وجود رابطه معنادار در همه ابعاد مذکور، بیانگر همبستگی بسیار قوی بین آنها نیز می باشد. در تحقیقات صورت گرفته و پرسشنامه های گرد آوری شده در مرحله اول و دوم و نظر متخصصان، مشخص گردیده در میان ابعاد مشخص شده در کشف اطلاعات محور سرقت منزل، بالاترین همبستگی در ابعاد " استفاده از فن آوری های الکترونیکی"  می باشد.

    کلیدواژگان: کشف سرقت منزل، روشهای اطلاعات محور، مدل اطلاعات محور، فن آوری های الکترونیکی، بانک اطلاعاتی، کنترل مجرمین
  • بابک پورقهرمانی*، مهرداد تیموری صفحات 59-78

    سجل قضایی از جلوه های توان گیری مجرمان و ازجمله کارکردهای فایده گرایی کیفر است که این امکان را می دهد تا با شناخت سابقه افراد بزهکار، در اعمال تصمیمات قضایی و در تشخیص صلاحیت افراد و دور کردن بزهکاران از موقعیت های شغلی جرم زا و هم چنین در راستای بازپروری و بازسازگاری اجتماعی محکومان تدابیر شایسته اتخاذ گردد. در همین راستا آیین نامه سجل قضایی به منظور درج سابقه قضایی افراد محکوم جهت شناسایی این افراد به وجود آمده است. ایجاد سجل قضایی به عنوان ابزاری در راستای کشف علمی جرایم به ما کمک خواهد کرد تا بتوانیم عدالت را آن طور که شایسته است به اجرا درآوریم، عدالتی که از طرفی باعث اصلاح بهتر شخص مرتکب جرم و از طرفی دیگر باعث حمایت از اجتماع، در برابر ناقضین قانون شود. از سوی دیگر نهاد سجل قضایی از بعد حقوقی و اجرایی با چالش هایی مواجه می باشد. مقاله حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ایباهدف بررسی چالش های حقوقی و اجرایی نهاد سجل قضایی در حقوق ایران با تکیه بر آیین نامه سجل قضایی مصوب 1398 نگاشته شده است؛ که ازجمله این چالش ها می توان به امکان تشکیل سجل قضایی برای افراد زیر 18 سال مطابق آیین نامه جدید،عدم وجود قانون برای حذف سجلقضایی، عدم دسترسی به سجل قضایی و دشوار بودن مراحل و اخذ هزینه استعلام از سوءپیشینه کیفری و عدم امکان حذف سجل قضایی پس از مرور زمان اشاره نمود.

    کلیدواژگان: کشف علمی جرم، سجل قضایی، سابقه کیفری، سوء پیشینه، حقوق اجتماعی
  • سجاد نامور*، حامد بخشی، مسعود ایمانیان صفحات 79-103

    سرقت از جمله شایع ترین و با سابقه ترین کج رفتاری و انحراف اجتماعی است که به واسطه ایجاد هزینه های اقتصادی برای مالباخته موجب شکل گیری احساس ترس و ناامنی در بین شهروندان می شود. ازاین رو در این تحقیق به بررسی رابطه هزینه های اقتصادی ناشی از سرقت و احساس ترس و ناامنی شهروندان استان خراسان شمالی پرداخته شده است. این پژوهش تحقیقی کمی از نوع پیمایشی است که از طریق پرسش نامه محقق ساخته اجرا شده است. پایایی ابزار به روش آلفای کرون باخ به میزان 82/. ارزیابی و تایید شد. جامعه آماری شامل شهروندان استان خراسان شمالی است که نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد 384 نفر به دست آمد و نمونه گیری به روش طبقه ای متناسب با حجم اجرا شد. داده ها به نرم افزار SPSS  وارد شد و برای آزمون فرضیات از ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون استفاده شد. بین هزینه های اقتصادی ناشی از 16 عنوان سرقت با احساس ترس و ناامنی شهروندان رابطه معنی داری وجود دارد که اهم آن ها عبارتند از: منزل (707/0)، خودروی سواری (613/0)، قاپ زنی (495/0)، اماکن خصوصی (356/0) و سرقت در معابر و اماکن (352/0) و بین هزینه های اقتصادی ناشی از 4 عنوان سرقت اعم از: اماکن دولتی (026/0-)، بانک (060/0-)، احشام وطیور (051/0-) و کابل (099/0-) با احساس ترس و ناامنی شهروندان خراسان شمالی، رابطه معنی داری وجود ندارد. نتایج حاکی از آن بود که شهروندان استان خراسان شمالی با توجه به میزان هزینه های اقتصادی و ضرر و زیان مالی ناشی از سرقتهای منزل، خودروی سواری، قاپ زنی، اماکن خصوصی و سرقت در معابر و اماکن بیشتر از سایر سرقت ها احساس ترس و ناامنی می کنند و احساس امنیت را ناشی از مصونیت در برابر هزینه های اقتصادی ناشی از سرقت می دانند.

    کلیدواژگان: هزینه های اقتصادی سرقت، انواع سرقت، احساس ترس و ناامنی
  • حمیدرضا محمدی*، سید محمدحسین موسوی پور، مهدی مزینانی صفحات 104-125

    بر اساس ماده 40 آیین دادرسی کیفری افشای اطلاعات مربوط به هویت بجز در مواردی که قانون معین می کند، ممنوع است. اما بعضا رسانه ملی با تار کردن چهره متهمان تصویر آنها را در مرحله تحقیقات مقدماتی منتشر می کنند. موضوعی که اگر باعث شناسایی هویت متهم شود خلاف اصل محرمانگی در مرحله تحقیقات مقدماتی جرم بر اساس مواد 91 و 96 ق.آ.د.ک بوده و علاوه بر تضییع حقوق متهمان بعضا موجب اخفا و امحای آثار و ادله ی جرم می شود.لذا در پژوهش میزان شناسایی هویت متهم در این تصاویر مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی با رویکرد کمی است که اطلاعات مربوط به آن به روش آزمایشی ، جمع آوری شده است.جامعه آماری در این پژوهش شامل شهروندان مناطق 22 گانه شهر تهران است. برای تحلیل داده های آماری نیز از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر رگرسیونی استفاده شد. بر اساس یافته های این پژوهش انتشار تصاویر تارشده متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی از تلویزیون باعث شناسایی هویت این افراد می شود و بر اساس ماده 96 آیین دادرسی کیفری پخش این تصاویر به دلیل امحای احتمالی آثار و ادله جرم و همچنین  حمایت از حقوق متهم و حفظ آبرو او ممنوع است.در نتیجه بر اساس ماده 91ق.آ.د.ک منتشرکنندگان آن به جرم افشای اسرار شغلی و حرفه ای تحت پیگیرد قانونی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: حقوق متهم، انتشار تصویر متهم، حریم خصوصی، تحقیقات مقدماتی جرم
  • عرفان باباخانی* صفحات 126-144

    در واقع قاچاق انسان می تواند با اعمال مجرمانه ای همچون قاچاق به منظور استثمار جنسی، استثمار کاری، بردگی خانگی، سرقت اجباری، تکدی گری اجباری همراه باشد. مبارزه با این پدیده ها اغلب از زاویه سرکوب عاملان جرم قاچاق انسان صورت می گیرد. تعریف کیفری قاچاق انسان که اخیرا دستخوش تغییرات قانونی شده است، مجازات های شدیدی را برای مرتکبان این جرایم به همراه دارد. با این حال اثبات جرایم قاچاق انسان همچنان دشوار است زیرا به تخصصی کردن مراجع و مقامات تعقیب، تحقیقات پیچیده و همچنین دادرسی افتراقی گاه در چندین کشور نیاز دارد. بر همین اساس در تحقیق پیش رو با روش توصیفی- تحلیلی تلاش می شود تا وضعیت تدابیر به کارگرفته شده برای برخورد با جرایم قاچاق سازمان یافته انسان در نظام حقوقی فرانسه مورد واکاوی قرار گیرد و با در نظر گرفتن معایب نظام حقوقی ایران پیشنهاداتی به منظور رفع آن ها ارایه شود. در پایان این نتیجه حاصل شده که قانونگذار ایرانی موضع نظام مند و مشخصی نسبت به افتراقی-تخصصی کردن رسیدگی کیفری در خصوص جرایم قاچاق سازمان یافته انسان ندارد و با توجه به مطالعه حاضر پیشنهاد شده که قوانین موجود درکشورمان بر اساس نیازهای روز جامعه و توسعه روزافزون جرایم براساس یک سیاست کیفری افتراقی متناسب با آثار و ابعاد اینگونه جرایم اصلاح شود.

    کلیدواژگان: قاچاق انسان، جرم سازمان یافته، نظام حقوقی فرانسه
  • مسعود اسکندری*، میررحیم فخرز صفحات 145-161
    بزرگترین اشکال در اثربرداری از صحنه های جرم، تنها کیفیت و کمیت تجهیزات موجود نبوده، بلکه فقدان آموزش، عدم استفاده از تکنیک ها و روش های نوین آثاربرداری است. با توجه به اهمیت و نقش موثر دلایل مادی موجود در صحنه جرم ایجاب می نماید کسانی که به نحوی از انحاء با بررسی صحنه جرم و جمع آوری دلایل و مدارک جرم سروکار دارند، در این زمینه آموزش و تجربه لازم را کسب نمایند. لذا هدف تحقیق حاضر در جهت ارتقاء علمی کارشناسان بررسی صحنه جرم و آزمایشگاهی، با مطالعه کتابخانه ای به منظور شناسایی شیوه های اثربرداری از محل گازگرفتگی بدن قربانیان تعیین گردید. آثار گازگرفتگی جزو دلایل مادی منحصر به فرد حاصل از فشار سطحی بر روی سطح دیگر است که در دو طرح  دو بعدی و سه بعدی مشاهده و با استفاده از روش های پودرپاشی و همچنین قالبگیری که منحصر به طرح های سه بعدی آثار گازگرفتگی است، اثربرداری می گردد. از میان روش های مطرح شده که خود از تنوع تکنیکی بالایی برخوردار است، روش عکسبرداری با دوربین و فیلترهای ویژه است که کمترین آسیب را به خود اثر وارد کرده و امکان اثربرداری چندین باره را به کارشناسان می دهد که از روش های اولویت دار احصایی است. همچنین عکسبرداری از آثارگازگرفتگی با استفاده از منابع نوری مختلف همچون طیف ماوراء بنفش که می تواند جزییات را به طور مشخص نشان داده و آثار محو شده قدیمی را ظاهر سازد، آثاری دقیق و قابل بهره برداری را برای کارشناسان امر مهیا می سازد.
    کلیدواژگان: بدن قربانیان - گازگرفتگی، اثربرداری، تشخیص هویت - شیوه ها
  • حمید عابدی* صفحات 162-200

    در علم جنایی، هدف از انجام آنالیز در یکی از موارد شامل شناسایی نمونه مشکوک، طبقه بندی نمونه ها، تشخیص تقلب/ جعل و غیره در جهت تایید یا رد فرضیه های چگونگی ارتکاب به جرم می باشد برای تحقق این اهداف، از روش های آنالیز مختلف از جمله طیف سنجی، کروماتوگرافی، روش های مبتنی بر اشعه ایکس و روش های میکروسکوپی استفاده می شود. با توجه به پیشرفت های سیستم های دستگاهی آنالیز، حجم زیادی از داده های چند متغیره ایجاد می شود که به صورت ماتریسی از تعداد نمونه های آنالیز شده و متغیرهای تاثیرگذار بر نمونه ها می باشد. در نتیجه تفسیر حجم بزرگی از نتایج بسیار مشابه به هم، زمان بر و مشکل خواهد بود و همچنین، بررسی چشمی  ممکن است موجب دستیابی به نتایج مثبت کاذب شود. بنابراین، برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده های بزرگ و پیچیده، روش های پیشرفته کمومتریکس توسعه داده شده است. علاوه بر این، روش های کمومتریکس، نتایج دقیق و معتبری را در زمان کم، فراهم می سازند و برای تحلیل علمی، دقیق و اعتباربخشی به نتایج، حیاتی می باشند. مقالات پژوهشی بسیاری با توجه به کاربرد کمومتریکس در علوم جنایی منتشر شده است. درمقاله حاضر، روش های چند متغیره مورد استفاده در بررسی شواهد جنایی مورد بررسی قرار گرفته و نیز مزایا، معایب و کارآیی آنها مقایسه می شود. این بررسی به بخشهای مختلفی تقسیم شده است که شامل تاریخچه کمومتریکس، انواع روش های چند متغیره متداول در آنالیزهای جنایی و کاربرد کمومتریکس در رشته های مختلف علوم جنایی است.

    کلیدواژگان: کمومتریکس، علوم جنایی، شیمی جنایی، روش های چند متغیره، طبقه بندی
|
  • Mehdi Rasouli *, Fariba Shayegan, Alireza Abdolahi Pages 7-35

    ICT has been introduced as the dominating technologies in the new millennium. These technologies have been transformed into tools for productivity, efficiency and growth in human communities through expediting the process of information exchange and they have also provided an easy access to the results of mass accumulation of prodused data. This research which has been conducted using systematic approach and with a descriptive-analytical method and in library manner, as well, is descriptive because information was gathered through information search and it is analytical because after the required information was obtained, it was recapitulated, classified and analyzed and assessed, too. The statistical society included the present local and foreign sources ranging from books, laws and regulations, theses, quarterlies, scientific articles, experts’ views, electronic sources and related websiste, as well. Methods and tools of information collection have been via documentary information note-taking and library studies, as well and the obtained concepts were systematized and analyzed. Cohesion and sustainability of the research are verified in regards to the provided documents and references. In case police is provided with the standard spatial data infrastructures and transformation of CID present data bank (or other specialized police forces) and other agencies, as well, police can then obtain updated crime and delinquency-related data at the fastest possible time and take actions to identify and arrests criminals.

    Keywords: Spatial Data Dnfrastructures, Geographical information system(GIS), CID Mission, Crime Detection
  • MOHAMMAD ESMAEIL HADDAD DABAGHI *, Amirhosein Yavari Pages 36-58

    Although theft is one of the oldest crimes in human societies and the human mind has provided many solutions to prevent and confront it, but it is still one of the important priorities in the science of crime (at least in the Iranian police). Over time and by changing the methods of theft, especially burglaries, police detectives (as experts and leaders in the police structure in detecting theft and identifying criminals) also have adopted appropriate methods and strategies, including information-based methods to start dealing with thieves and realizing the rights of victims. But there is always the concern as to which information-based methods can be more effective in detecting burglaries, and what model can be used. This research was conducted using the Delphi method and it used the opinions of 37 students and doctoral graduates in the fields of forensics and criminology (in full) in two stages of completing a questionnaire.
    Based on research findings, 5 information-based dimensions in detecting burglaries  has been identified and measured and the results indicate that while confirming the existence of a significant relationship in all these dimensions, it also shows a very strong correlation between them. In the research conducted, and the questionnaires collected in the first and second phases and the experts’ verdict, it was determined that among the dimensions identified in the information-based burglary detection, the highest correlation is in the dimensions of "use of electronic technologies.

    Keywords: burglary detection, information-based methods, information-based model, electronic technologies, Database, criminal control
  • Babak Pourghahramani *, Mehrdad Teymouri Pages 59-78

    Judicial record is one of the incapacitating features of criminals, and criminal beneficial functions, as well which makes it possible, through identifying criminals’ records, to take appropriate measures in enforcing judicial decisions and in vetting individuals and keeping delinquents away from criminal occupatuion situations and in line with recovering and social readaptinon of conveicts. In this regard, the Judicial RecordRegulations have been created in order to include the judicial history of convicted persons in order to identify these persons. Creating a judicial record as a tool for the scientific detection of crimes will help us to administer justice as it deserves, a justice that, on the one hand, better corrects the perpetrator and, on the other hand, protects the community against lawbreakers. On the other hand, the institution of Judicial record faces legal and administrative challenges. The present article has been written based on a descriptive and analytical method and based on documents and library resources in order to study the legal and executive challenges of the Judiciary in Iranian law, based on the Judiciary Regulations approved in 1398. These challenges include the possibility of Judicial record for persons under 18 years of age according to the new regulations, the lack of a law to remove Judicial record, lack of access to Judicial record and the difficulty of steps and obtaining the cost of inquiries from criminal records and the impossibility of deleting Judicial record after passing of time.

    Keywords: Scientific Crime Detection, Judicial Record, Criminal History, criminal record, Social Rights
  • Sajad Namvar *, Hamed Bakhshi, Masoud Imanian Pages 79-103

    Theft is one of the most common social astrays and deviations that due to creating economic costs for the ones who have lost their property will cause feelings of fear and insecurity among citizens. Therefore; this research deals with the relationship between economic costs resulting from citizens’ feelings of fear and insecurity in Khorasan Province. This investigative-quantitative research is of survey type which has been conducted via questionnaires. The sustainability of the tool was verified and evaluated using Cronbach’s Alph method at a rate of 82%. The statistical society included the citizens of North Khorasan Province where samples were obtained based on Cochran formula as many as 384 and sampling was implemented in classification manner commensurate with the volume. Data were inserted into SSPS software and Pierson Momentum Correlation Coefficient was used to test the assumptions. Between the economic costs resulting from16 titles of thefts with feelings of fear and insecurity in citizens, there is a meaningful relationship which generally include burglary (0.707), vehicle theft (0.613), snatching (0.495), private property(0.356) and theft in street passages and buildings (0.352) and between the economic costs resulting from 4 titles of thefts ranging from: governmental buildings (0.026), banks (0.060), cattle and poultry (0.051) and cables (0.009) there is no meaningful relationship with the feelings of fear and insecurity in citizens. The results showed that the citizens of North Khorasan province have higher feeligs of fear and insecurity in regards to the economic costs and financial losses resulting from burglaries, vehicle theft, snatching, private property and theft in street passages and buildings and they consider feelings of security resulting from immunity towards the economic costs resulting from thefts.

    Keywords: Econimic Costs, Types of thefts, Feelings of fear, insecurity
  • Hamid Reza Mohammadi *, Mohammad Hosein Mousavipour, Mahdi Mazinani Pages 104-125

    According to Article 40 of criminal proceedings law, disclosing any information related to identity is prohibited otherwise determined by the law.  But sometimes the national media broadcasts faces of the accused by pixelating their faces in the preliminary investigation stage. If this issue causes the identity of an accused to be identified, it is against the principle of confidentiality in the preliminary stage of criminal investigations, based on Articles 91 and 96 criminal proceedings law, it not only violates the  rights of the accused but it also causes crime evidence and traces to be hidden or destroyed. Therefore; this research reviews the extent of discovering the identity of the accused. The present research is a practical one with a quantitative approach whose information has been gathered in an experimental way. The statistical society in this research includes citizens of the 22 districts of Tehran. In order to analyze statistical data, Pierson Correlation Coefficient Statistical method and Regressive Path were put to use. Based on the findings of this research, broadcasting the pixelated images of the accused in the preliminary stage of investigations on TV will cause these individuals to be identified and according to Article 96 of criminal proceedings law it is prohibited due to the possible destruction of crime evidence and to support the rights and save the face of the accused. As a result and according to Article 91 of criminal proceedings law, those broadcasting these pixelated images will be prosecuted on charges of disclosing occupational and professional secrets.

    Keywords: Rights of the Accused, Broadcasting Images of the Accused, privacy, Preliminary Criminal Investigations
  • Erfan Babakhani * Pages 126-144

    In fact, human trafficking can be associated with criminal acts such as trafficking for sexual exploitation, labor exploitation, domestic slavery, forced theft, forced begging. The combat against these phenomena is often done from the perspective of suppressing the perpetrators of human trafficking. The criminal definition of human trafficking, which has recently undergone legal changes, carries severe penalties for the perpetrators of these crimes. However, proving human trafficking offenses remains difficult because it requires the specialization of prosecuting authorities, complex investigations, and sometimes differential proceedings in several countries. Accordingly, in the present research, a descriptive-analytical method is attempted to investigate the status of the measures used to deal with organized crime of human trafficking in the French legal system. And considering the shortcomings of the Iranian legal system, suggestions should be made to eliminate them. In the end, it is concluded that the Iranian legislature does not have a systematic and clear position on the differentiation-specialization of criminal proceedings regarding crimes of organized human trafficking. According to the present study, it is suggested that the existing laws in our country be amended based on the current needs of society and the increasing development of crimes based on a differential criminal policy commensurate with the effects and dimensions of such crimes.

    Keywords: Human trafficking, Organized crime, French legal system
  • Masoud Eskandari *, Mirrahim Fakhraz Pages 145-161
    The biggest problem in evidence collection of crime scenes is not only the quality and quantity of the available equipment, but also the lack of training, not using new techniques and methods of evidence collection due to the importance and effective role of material reasons in the crime scene. It is offered for those who deal with crime scene investigation and gathering evidence and reasons in some way, to gain the necessary training and experience in this field, so the purpose of this study is to scientific promote the crime scene investigation experts and laboratories by studying libraries to identify evidence collection methods were determined from the bite site of the victims. The effects of biting are among the unique material reasons resulting from the surface pressure on the other surface, which are observed in two-dimensional and three-dimensional designs and by using powder spraying methods as well as molding, which is unique to three-dimensional designs of biting effects. Among the proposed methods, which itself has a high technical diversity, is the method of shooting with a camera and special filters that cause the least damage to the work itself and allow experts to evidence collection several times. Photography using ultraviolet light, which accurately shows details, and infrared light, which can illuminate the basic features of works, can provide accurate and usable works for experts to document.
    Keywords: Victims' bodies, Bite, evidence collection, Identification, methods
  • Hamid Abedi * Pages 162-200

    In forensic science, the purpose of performing an analysis in one of the cases includes identifying a suspicious sample, classifying the samples, detecting fraud / forgery, etc. in order to confirm or reject the hypotheses of how the crime was committed. Various analysis methods are used, including spectroscopy, chromatography, X-ray methods and microscopic methods. Due to the advances in instrumental analysis systems, a large amount of multivariate data is generated, which is a matrix of the number of samples analyzed and the variables affecting the samples. As a result, interpreting large volumes of very similar results will be time consuming and difficult, and eye examination may lead to false-positive results. Therefore, advanced chemometrics methods have been developed to analyze large and complex datasets. In addition, chemometrics methods provide accurate and valid results in a short time and are vital for scientific, accurate analysis and validation of results. Many research articles have been published on the application of chemometrics in forensic science. In this article, the multivariate methods used in the examination of criminal evidence are examined and their advantages, disadvantages and efficiencies are compared. This study is divided into different sections, which include the history of chemometrics, various common multivariate methods in criminal analysis, and the application of chemometrics in various disciplines of forensic science.

    Keywords: Chemometrics, Forensic science, Forensic Chemistry, Multivariate methods, Classification